Samin tarina

Olen työläisperheessä varttunut porvoolainen 39-vuotias mies. Työskentelen pääluottamusmiehenä Nesteen Porvoon jalostamolla.  Päätoimeni lisäksi olen Teollisuusliiton hallituksen jäsen. Vapaa-aikani täyttää ralliharrastukseni, erilainen liikunta ja ajanvietto ystävieni kanssa. Rallin aloitin jo vuonna 1998, aluksi kuljettajan penkiltä. Minulle kuitenkin selvisi nopeasti, että rahkeet eivät kuljettajana riitä ainakaan terävimmälle huipulle, mutta kiinnostus lajiin oli niin suurta, että päätin jatkaa sitä kartanlukijan roolissa. Näihin päiviin asti olenkin toiminut kartanlukijana ja päässyt kiertämään rallisarjoja Euroopassa sekä kotimaassa SM-tasolla. MM-osakilpailuja minulle on kertynyt kymmenkunta.  Ralli on ollut hyvä vastapaino työlleni pääluottamusmiehenä. Luottamus on edellytyksenä menestymiseen molemmissa hommissa.

Lyhytnäköinen pikavoittojen tavoittelu ei ole Suomen eikä suomalaisten etu

Hyvä arki edellyttää reiluja päätöksiä. Ne antavat sinulle turvaa ja mahdollisuuksia elämän eri tilanteissa. Työn merkitys on itsestään selvää hyvinvointiyhteiskunnassamme. Eduskuntavaalien yhtenä tärkeimpänä tavoitteenani on reilumpi työelämä. Sinulla tulee olla mahdollisuus tehdä työtä, joka takaa hyvinvoinnin. Olit sitten palkansaaja tai yrittäjä.

Viimeisten vuosien aikana olen usein pohtinut, minne Suomi on menossa palkansaajan näkökulmasta? Sipilän hallituksen työelämän ”parantaminen” pakkolaeilla ja palkansaajien kiihtyvällä kyykyttämisellä ei varmasti johda oikeanlaisiin ja pysyviin tuloksiin. Työelämän kehittämiseen tarvitaan siihen osallistuvat sopijapuolet yhdessä parlamentaaristen päättäjien kanssa.

Tulevaisuuden rakentamiseen tarvitaan kaikkia, tavoitteena terve ja menestyvä Suomi

Kuluneen 20 vuoden aikana minulle on syntynyt selkeä näkemys palkansaajan arjen haasteista. Palkansaajan arki ei ole helppoa, työelämän jatkuva muutos, moniosaamisen lisääntyminen ja työssä jatkuva kouluttautuminen vaatimustason noustessa aiheuttaa monille kohtuuttomia paineita. Valtiovallan toimesta tehtävät muutokset lainsäädäntöön lisäävät näitä paineita. Lähdin aikanaan pääluottamusmieheksi, koska haluan olla vaikuttamassa päätöksentekoon ja työelämän oikeudenmukaiseen kehittymiseen. Eduskunnassa olen valmis pitkäjänteiseen työhön yhdenvertaisemman ja inhimillisemmän yhteiskunnan rakentamiseksi.

Tulevaisuuden politiikan on perustuttava tosiasioihin ja yhdessä tekemiseen. Sinun arkeesi vaikuttavia päätöksiä tehdään eduskunnassa, jossa haluan olla sinun asialla. Tullessani valituksi kansanedustajaksi aion osaltani huolehtia, että yli kahden miljoonan palkansaajan ääni kuuluu ja vaikuttaa päätöksentekoon. Muutosta ei voi tehdä yksin, käyttäkää siis äänioikeuttanne ja äänestäkää minua. Ehdokasta, joka on valmis puolustamaan meille palkansaajille tärkeitä periaatteita ja asioita.