Radassako tulevaisuus

Porvoon kaupunki sai juuri oman strategiansa valmiiksi. Henkilöliikenteen saaminen oikeille raiteille Helsingistä Porvoon ympäristöön on ensiarvoisen tärkeää ympäristöystävällisyyden kasvattamiseksi. Strategiassa ei mielestäni tarpeeksi selkeästi otettu kantaa radan rakentamisen puolesta.

Noin 7000 henkilöä pendelöi päivittäin Porvoosta Helsinkiin ja lukema vastakkaiseenkin suuntaan on merkittävä.  Tulevaisuuden työmatkaa tehdään samanaikaisesti työskennellen ja siihen juna on turvallisin vaihtoehto. Näin nykyinen moottoritieyhteys riittää, ellei, on lisättävä moottoritien kapasiteettia.

 Alueen elinkeinoelämänkin luulisi toivottavan radan tervetulleeksi, tuohan se samalla tavaraliikenteen kasvattamisen mahdolliseksi. Näin alueen yritykset voisivat kasvattaa reviiriään. Uskoisin Porvoon vetovoiman ja myös pitovoiman kasvavan yritysten silmissä jo siinä vaiheessa kun tieto radan tulemisesta saadaan.

Erityisen tärkeää on nyt arvioida mikä on suurin mahdollisuus Porvoolle saada ratayhteys Helsinkiin. Alueen tulee laittaa nyt kaikki voimavarat tämän työn osalta ratalinjaukselle, Kouvola-Lapinjärvi-Liljendal- Porvoo-Sipoo-Helsinki.  Tästä linjauksesta on ministeriö jo päättänyt tehdä selvityksen ja on sitten edellä kaikkia muita linjauksia. Porvoon kannattaa hypätä liikkuvaan junaan.

1 reaktio

Please check your e-mail for a link to activate your account.