Esperin perheestä

Viime aikoina olemme saaneet lukea huolestuttavia tarinoita vanhusten hoidosta ja nyt jo vammaisten nuorten hoitokodistakin. AVIn tarkastusraporteista käy ilmi, että ongelmia on, sekä julkisissa että yksityisissä. Yksi silmiinpistävä huomio on kuitenkin se, että siinä missä raporteissa julkisten tulee kiinnittää huomiota joihinkin toimintoihin, täytyy yksityisiä moittia järjestään vakavammin.

Mitä sitten on yhteistä näissä yksityisissä? Kyllä, ne ovat sijoitusyhtiöiden ja muiden sijoittajien omistamia. Tässä kohdin kiinnittäisin huomiota Suomen Yrittäjien toimitusjohtajan Mikael Pentikäisen toimintaan valinnanvapauslain valmisteluun liittyen. Suomen yrittäjien tulisi olla pienten yrittäjien edunvalvoja tässä maassa ja puhua näiden yritysten puolesta. Nykyinen toimintamalli ja sen jatkaminen toki hyödyttää muutamaa pientä yrittäjää, jotka myyvät yrityksensä näille kasvottomille omistajille, mutta ei niitä ahkeria ja vastuuntuntoisia oman alansa ammattilaisia, jotka haluavat tehdä työtään elääkseen. En nimittäin ole havainnut yhtään huonoa raporttia liittyen tällaisen pienyrittäjän ylläpitämään hoitolaitokseen!

Yksityinen yritys on erittäin toimiva malli hoitamaan myös vanhuksiamme, niin kauan kuin sen omistus on ihmiseksi tunnistettavilla tahoilla. Nämä ahkerat, motivoituneet ja vastuuntuntoiset yrittäjät ovat nyt syntyneen kohun suhteellisesti suurimpia maksajia, kun yhdestä perheestä olevat suuryritykset pilaavat kaikkien yrittäjien maineen. Mikael Pentikäinen, sinun suurin tehtäväsi on nyt palauttaa näiden pienten yrittäjien toimintamahdollisuus valinnanvapaus kiemuroissa ja lopettaa se pääomien puolesta puhuminen.

Pienten yrittäjien puolesta

Sami Ryynänen (SDP) eduskuntavaaliehdokas

1 reaktio

Please check your e-mail for a link to activate your account.